Ismert nevek az APEH feketelistáján

Vágólapra másolva!
Ismert cégek és magánszemélyek is találhatók az APEH legfrissebb feketelistáján, de Tocsik Márta és az Ezüsthajó Kft. lekerült a szégyenpadról.
Vágólapra másolva!

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette honlapján a 10 millió forintnál többel tartozó magánszemélyek és a 100 millió forintnál többel tartozó nem magánszemélyek listáját, de a tartozás összegét nem közölte az adóhatóság. (A jelentős adótartozást felhalmozó magánszemélyek listáját itt tekintheti meg, a nem magánszemélyekről szólót pedig itt.)

Tízmillió forintot meghaladó adótartozással 2764 magánszemélyt és egyéni vállalkozót tartanak nyilván, a tartozásuk - csakúgy, mint a nem magánszemélyeké - 180 napon keresztül folyamatosan fennállt.

A 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező nem magánszemélyek nyilvántartásában 1349 tétel szerepel az APEH honlapján.

Az adós cégek nagy része (gyakorlatilag az egésze) felszámolás alatt levő vállalat, és sok ismert név is feltűnik a listán. Az összeállítás szerint több mint 100 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak a Bábolna Zrt., a Budapesti Vegyiművek, a Cornexi, a Csepeli Csőgyár, a DAM Steel, a Délépítő, az Elektro Computer, a Ganz Transelektro, az Ikarus Holding, a Styl Ruhagyár, a Transelektro, a Zala Bútor és a Zalabaromfi. Az Ezüsthajó Kft lekerült a listáról.

Az APEH tavaly május elején közzétett listáján még szerepelt Tocsik Márta is, de a mostani listáról már lekerült a jogásznő. Rajta van a mostani listán viszont a tavalyi csúcstartó, az akkor 374 millió forinttal tartozó Varjas István Attila, akárcsak az MTK focicsapatának egykori szerb középpályása, Goran Jezdimirovic, illetve az egykori NB1-es focista, Katzenbach Imre.