Gyengülés után erősödés Budapesten

Vágólapra másolva!
Délelőtt irányt váltott a BUX. A budapesti részvénybörze irányadó indexe gyengüléssel kezdte a keddi kereskedést, fél 11 után viszont már pluszban volt a mutató.
Vágólapra másolva!

A süllyedést emelkedés követte a budapesti parketten. A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe fél 11 körül 14 444 pontnál járt, ami 0,6 százalékos többletnek felel meg, szemben a nyitás után feljegyzett 1 százalékos süllyedéssel.

A 0,6 százalékkal 31 800 forintra gyengülő Richter kivételével a vezető részvények pluszban voltak az említett időpontban. Az OTP árfolyama 0,3 százalékkal 3090 forintra erősödött, a Mol jegyzése 1,5 százalékkal 11 870 forintra emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékkal 596 forintra drágult.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője az MTI-nek reggel azt nyilatkozta, megindulhat az a korrekciós folyamat, amely lassan már egy hete várható a Budapesti Értéktőzsdén. Szerinte a gyengülés alól az egyedüli kivétel a Mol lehet. Ez akár csekély emelkedést is jelenthet - tette hozzá. Az elemző elmondta, hogy technikai alapon az OTP elérte az "extrém túlvett tartományt", ezért kedden akár 2900 forint alá is eshet az árfolyama. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kiemelte, a világban már hétfőn megindult a korrekció, és akkor ennek elsősorban a Richter jó jelentése miatt nem volt még erős jele a BÉT-en.

A BUX 1,44 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 14 359,52 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 20,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.