Az E.ON-tól vesz gázt az Emfesz

Vágólapra másolva!
Az Emfesz Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. számára most előnyösebbnek látszik az E.ON Földgáz Trade Zrt.-től venni a gázt, amely ugyan drágítja a beszerzést, de a cég ennek ellenére sem emeli meg a fogyasztóinak az árat - közölte Gallyas Igor, az Emfesz szóvivője kedden.
Vágólapra másolva!

A szóvivő magyarázata szerint ez a megoldás előnyösebb, de "versenyben van" az is, hogy hosszabb távon az új tulajdonos, a svájci bejegyzésű RosGas AG szállítsa a földgázt. Gallyas Igor közölte azt is, hogy a többletköltséget az Emfesz a nyereség terhére vállalja, mert sem a lakossági, sem az egyéb fogyasztóknak nem akar árat emelni.

Az Emfesz május 7-én közölte, hogy a svájci bejegyzésű RosGas AG tulajdonában került a Dmirtij Firtas ukrán üzletember érdekeltségébe tartozó ciprusi bejegyzésű Mabofi Holdingtól.

A liberalizált gázpiac egyik legnagyobb szereplője az Emfesz. A társaság április 28-án közölte azt, hogy a magyarországi tárolókból látja el a fogyasztóit, mert addigi szállítója, a RosUkrEnergo nem jut gázhoz az ukrajnai tárolókból. Ugyanakkor közölték azt is, hogy a jövőben a gázszállítást a RosGas közreműködésével biztosítják.