Alig változott a forint árfolyama

Vágólapra másolva!
A térségbeli devizákkal együtt ingadozva, alig változott a forint árfolyama kedden. Délután négy órakor 279,07 forinton állt az euró a hétfő délutáni 279,08 forint után. Napközben 280,60 és 278,50 forint között ingadozott az árfolyam alacsony forgalom és széles vétel/eladás ajánlati rés mellett.
Vágólapra másolva!

A délelőtti árfolyam alakulásra még jellemző mérsékelt gyengülést a nemzetközi piacok kockázatéhségének csökkenésével, az amerikai tőzsde gyengébb, illetve az ázsiai piacok felemás teljesítményével, a befektetői hangulat romlásával magyarázták.

A magyar fogyasztói árak vártnál kedvezőtlenebb alakulása "hidegen hagyta" a forintot, árfolyama változatlanul a zlotyval együtt alakult, követve a nemzetközi befektetői hangulatot. Délután folyamán - a javuló részvényárfolyam indexek hatására - a térségbeli devizák már ledolgozták korai veszteségeiket, a borús gazdasági kilátásokat sejtető makroadatok dacára is.

A dollár gyengült kissé az euróval szemben nap közben. Az eurót délután négy órakor 1,3641 dolláron jegyezték, az EKB pedig péntekre 1,3683 dollárban állapította meg az euró referencia árfolyamát a hétfői 1,3574 dollár után. A dollárt 204,50 forinton jegyezték a hétfő délutáni 204,74 forint után.