Új bank léphet a magyar piacra

Vágólapra másolva!
SPE Bank néven új bank kezdheti meg működését Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) felügyeleti tanácsa engedélyezte az SPE Bank Zrt. működését - derül ki a felügyelet pénteken közzétett határozatából.

A benyújtott kérelmet a PSZÁF a Magyar Nemzeti Bank (MNB) véleményének figyelembevételével bírálta el. A bank betét gyűjtésére, hitel- és pénzkölcsön nyújtására, pénzforgalmi szolgáltatások nyújtására, kezesség és bankgarancia vállalására, ügynöki tevékenységre, hitel referencia szolgáltatásra, pénzügyi ügynöki tevékenységre kapott engedélyt.

Az igazgatóság tagjai Carl Albrecht Schade, Sergio Ungaro, Terence Peter Hughes, Bartyikné Cseke Zsuzsanna(vezérigazgató), illetve Jakab Géza (ügyvezető) lesznek. A felügyelő bizottságban Keith Hladek, David Clive Litton és John Banks foglal majd helyet.

Az SPE Bank alapítását még tavaly májusban engedélyezte a PSZÁF, a tulajdonos a Kajmán-szigeteken bejegyzett SPCP Hungarian Holdings Ltd.

A méjsui tájékoztatás szeritn a bank igazgatóságában két magyar személy lett volna, de az akkor mmegmelített Hajek Gábor helyett végül Jakab Géza került be a testületbe.