Vágólapra másolva!
Előzetes bejelentés alapján az első negyedévben 390 millió euró veszteséget könyvelhet el a Sony Ericsson, a Sonynak és az Ericsson AB-nek a közös telefongyártója, nagyrészt a csökkenő mobil eladások miatt. Ugyanezen okból legalább 2000 alakalmozottól is meg kell válnia a cégnek.
Vágólapra másolva!

,,A nettó eladásokat és a nettó, adózás előtti, 2009-es, első negyedéves, bevételt negatívan befolyásolja a gyenge fogyasztói kereslet." állt a cég sajtóközleményében. A cég jelenleg a harmadik egymás utáni negyedévét zárja veszteséggel, pedig korábban még a tulajdonosi cégek egyik legnagyobb bevételi forrása volt.

Előzetes tervek alapján a Sony Ericsson 14 millió darab mobilt akar leszállítani az első negyedévben átlag 120 euróért darabjáért. Azonos átlagos áron az előző év utolsó negyedévében még 24,2 millió mobilt szállított. - írta meg a Bloomberg.

Az Ericsson úgy módosította előzetes várakozásait, hogy a globális mobilpiac 10 százalékkal fog csökkeni ebben az évben, ez kétszerese az eddig reméltnek. A válság hatásait a riválisok is érzik, a Nokia a héten szintén elbocsátásokat jelentette be, ők 1700 embertől vállnak majd meg.