Nőtt az OMV szavazati joga a Molban

Vágólapra másolva!
Az osztrák OMV szavazati joga 1,13 százalékra emelkedett a Mol Nyrt.-ben, miután a tavaly szeptemberben repo ügylet keretében kihelyezett Mol-részvényekből 400 ezer darab visszakerült az osztrák céghez.
Vágólapra másolva!

Az OMV keddi közleménye szerint a Bayerische Hypobankkal tavaly szeptember 25-én kötött, 10 millió darab Mol-részvényt érintő eladási és visszavásárlási (repo) ügyletet a felek január 27-én módosították. Az OMV csoporthoz visszakerült 400 ezer darab Mol-részvény, a fennmaradó 9,6 millió részvényre pedig hatályban maradt a repo ügylet. A visszavásárlás dátuma 2009. március 13-ra módosult a korábbi január 29-ről. A vevő a visszavásárlásig szabadon rendelkezik a Mol-részvények szavazati jogával.

Az OMV tavaly decemberben is kötött repo ügyleteket a tulajdonában lévő Mol-részvényekre: 7 millió darabot szintén a Bayerische Hypobankhoz helyezett ki, 4 millió 500 ezer darabra pedig a Societe Generale-lal kötött eladási és visszavásárlási ügyletet. Az ügyletek után 1 százalék alá csökkent az OMV befolyása a Molban. A megállapodások szerint a papírokat márciusban vásárolja vissza az OMV.