Kelet-Európába települ az UniCredit Bank

Vágólapra másolva!
Az olasz UniCredit bank 9000 munkahely megszüntetését tervezi Nyugat-Európában, ami az alkalmazottai 5 százalékát érinti, egyidejűleg súlypontáthelyezést hajt végre Közép-és Kelet-Európa felé, több mint 11 ezer munkahelyet teremt a térségben.
Vágólapra másolva!

A negyedik legnagyobb európai - és a hálózat mérete alapján a második legnagyobb olasz - bank csütörtöki bejelentés szerint a leépítést a 2008-2010 közötti évekre vonatkozó stratégiai terve keretében hajtja végre. A bank egyidejűleg megerősítette az idei évi részvényenkénti 0,52-0,56 eurós nyereségre vonatkozó prognózisát.

Az Olaszországban, Németországban és Ausztriában végrehajtandó létszámcsökkentés döntően a felvásárolt római Capitalia bank integrálásával áll összefüggésben.

Az UniCredit ugyanakkor 11 500 munkahelyet hoz létre Közép- és Kelet-Európában azzal összefüggésben, hogy 1300 fiókot nyit a régióban. Az olasz pénzintézet bevételének mintegy felét külföldön realizálja, 23 országban 40 millió ügyféllel rendelkezik. A közép-és kelet-európai régióban a legkiterjedtebb, 3600 fiókkot magában foglaló hálózattal rendelkezik. Jelenleg az UniCredit összes alkalmazottainak száma 180 ezer.

Az UniCredit hazai riválisához, az Intesa Sanpaolohoz képest erősebben megérezte az amerikai jelzáloghitel-piaci válság hatását. Eddig 1,726 milliárd eurónyi veszteség leírását jelentette be, de csütörtökön azt is közölte, hogy további leírások az év második negyedében már nem várhatók.