Vágólapra másolva!
A Google-nek van a legjobb hírneve az amerikai vállalatok között - derül ki a Harris Interactive Reputation Quotient piackutató hétfőn közzétett felmérésből. A legrosszabb híre a légitársaságoknak van.
Vágólapra másolva!

A Google legfőképpen annak köszönheti a jó helyezést, hogy jól bánik a dolgozókkal, és kedvező munkakörülményeket biztosít számukra. Az emberek díjazzák a vállalat társadalmi elkötelezettségét is - áll a felmérésben. A Google a Microsoftot taszította le az első helyről, amely azonban rögvest a 10-ik helyre csúszott vissza a listán.

Az amerikai légitársaságokat belülről és kívülről is rossz véleménnyel illették a megkérdezettek, elsősorban amiatt, hogy csökkentették a dolgozók fizetését, miközben emelték a jegyek árát, s most már olyan szolgáltatásokért is pénzt kérnek - fedélzeti étkezés, csomagfeladás -, ami korábban ingyenes volt.

A Google után a második helyen a Johnson and Johnson áll, majd a chipgyártó Intel, a General Mills és a Kraft Foods, a Berkshire Hathaway, a 3M, a Coca-Cola és a Honda következik. Az öt legkevésbé népszerű cég az olajipari Halliburton, a venezuelai tulajdonban lévő Citgo olajipari vállalat, a Northwest Airlines légitársaság, az Exxon Mobil és a Comcast kábeltársaság.