Átalakították az MKB Bank vezetését

Vágólapra másolva!
Az MKB Bank Zrt. közgyűlése újabb 3 évre az igazgatóság elnökévé választotta Erdei Tamást, a pénzintézet vezérigazgatóját. A közgyűlés egyúttal átalakította a felügyelőbizottság feladatát és hatáskörét.
Vágólapra másolva!

A pénzintézet csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlése a társasági törvény által kínált alternatív lehetőséggel élve ügydöntő felügyelőbizottsággá alakította át a pénzintézet felügyelőbizottságát.

A jövőben e testület tagjai nem csak ellenőrzési feladatokat látnak el, hanem az igazgatóság tagjaival együtt döntenek a kockázati stratégiáról, valamint a kiemelkedően nagy összegű kötelezettségvállalásokról is.

Az igazgatóság és a felügyelőbizottság közötti új hatásköri megosztás és együttműködés létrehozása azt célozza, hogy a közép-kelet-európai pénzügyi életben jelentős szerepet betöltő csoport vezetőinek felelőssége és a szinergiák kiaknázását biztosító szervezeti rend hatékonyan összhangba kerüljön.

A felügyelőbizottság csütörtöki ülésen Erdei Tamást megbízták a felügyelőbizottság Közép-Kelet-Európai Csoportirányítási Bizottságának elnöki teendőnek ellátásával is. E bizottság másik két tagja: dr. Michael Kemmer, a BayernLB Igazgatóságának elnöke és dr. Ralph Schmidt, a BayernLB igazgatóságának tagja.

Az újjáalakult igazgatóság a bank elnök-vezérigazgatójának vezetése alatt a vezérigazgató-helyettesekből áll. Így az új igazgatóság összetétele: Erdei Tamás (elnök), dr. Balogh Imre, Bolla Csilla, dr. Kraudi Adrienne, dr. Patyi Sándor, dr. Simák Pál és Neil Watson.

A közgyűlés a felügyelőbizottság tagjának megválasztotta dr. Ralph Schmidtet, a BayernLB Igazgatóságának tagját, Andreas Dörhöfert, a BayernLB leányvállalatának, a Hypo-Alpe-Adria Bank kockázati vezetőjét, valamint a munkavállalók képviselőjeként Dudásné Lőrincz Ibolyát, az MKB Bank főosztályvezető-helyettesét.

Így a felügyelőbizottság összetétele: dr. Michael Kemmer (elnök), Asbóthné Tóth Éva, Paul Bodensteiner, Andreas Dörhöfer, Dudásné Lőrincz Ibolya, dr. Kotulyák Éva, dr. Siegfried Naser, dr. Ralph Schmidt és Alois Steinbichler.