Vágólapra másolva!
A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. a Marché International étteremlánccal együttműködve megnyitotta az M1-es autópálya mellett az első két, közösen üzemeltett autópálya-pihenőhelyét Mosonmagyaróvárnál.
Vágólapra másolva!

Bedecs Andrea, a Mol kiskereskedelmi igazgatója hétfőn Mosonmagyaróváron sajtótájékoztatón elmondta: a két pihenőhelyen 50 alkalmazott dolgozik, s csak magyar beszállítóktól vásárolnak az ételekhez alapanyagot.

A tervek szerint további 7 helyen nyitnak közösen hasonló pihenőhelyeket, egyenként több száz millió forintos beruházással.

A beruházásra vonatozó kérdésre válaszolva elhangzott: a Mol az ingatlant fejleszti, a Marché pedig bérli tőle. Az együttműködés konkrét részletei nem nyilvánosak.

Bedecs Andrea közölte azt is, hogy a Mol és a Marché Horvátországban is együttműködik: a Mol 100 százalékos tulajdonában lévő Tifon-hálózat hét töltőállomása mellett alakít ki a jövő évtől hasonló éttermeket, pihenő helyeket.

A Marché International 2007-ben, mintegy 100 étteremmel 300,9 millió svájci frankos összforgalmat ért el. A vállalatnál több mint 3500 munkatárs dolgozik. A Marché International a Mövenpick csoport vállalati ágazata.