Magyarországon is terjeszkedik az ArcelorMittal

Vágólapra másolva!
Jelentősen növeli magyarországi beruházásait a világ vezető acélipari vállalata, az ArcelorMittal. A cég magyarországi leányvállalata a Budapesti Szabadkikötőben most adta át az új székhelyének és elosztóbázisának helyet adó logisztikai központot, a következő években pedig további expanzióval jelentős piaci részesedést kívánnak elérni a hazai acélkereskedelmi piacon.
Vágólapra másolva!

Philippe Darmayan, az ArcelorMittal Acélipari Megoldások és Szolgáltatások divíziójának vezérigazgatója, az ArcelorMittal alelnöke a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ArcelorMittal-t alkotó két korábbi vezető acélipari vállalat egyesülése után Kelet-Európát kiemelt célrégióként tartják nyilván az ágazatban. Ezen belül Magyarország földrajzi elhelyezkedésének, kiváló infrastruktúrájának és fejlett vízi, közúti és vasúti közlekedési hálózatának köszönhetően különösen nagy potenciállal bír. Éppen ezért a vállalat jelentős beruházásokat kíván megvalósítani itt a közeljövőben, aminek első állomása az április 3-án átadott logisztikai központ.

A Budapesti Szabadkikötő eddigi legjelentősebb beruházásaként megépült logisztikai központ területe eléri a két hektárt, melyből 1 hektár fedett csarnok, ennek legnagyobb belmagassága 20 méter.

Az ArcelorMittal Disztribúció hazai leányvállalata 2007-ben 30 ezer tonna acélt értékesített 6 milliárd forint értékben. A cég ezt az eredményt 2008-ban a tervek szerint másfélszeresére növeli.

A vállalat célkitűzése, hogy három éven belül az ötszörösére növelje forgalmát a hazai acélkereskedelmi piacon.

Ennek érdekében több jelentős beruházást terveznek a következő években. A piacszerzést külső növekedési eszközökkel is igyekszik előmozdítani a cég: a hosszú-távú együttműködés számos lehetőségét keresik az ágazat más szereplőivel.