A Barclaysé a Lehman alkusz-üzletága

Vágólapra másolva!
Az amerikai csődbíróság jóváhagyta Barclays Capital 1,27 milliárd dollár készpénzből és további biztosítékokból álló ajánlatát, melyet a londoni székhelyű pénzintézet a Lehman Brothers alkuszüzletágára tett. Az elfogadott ajánlat teljes névértéke 5,7 milliárd dollár volt - tájékoztat a Reuters.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A megállapodást szeptember 15-én kötötték, hogy a csődbe jutó Lehman Brothers életképes divíziója továbbra is működhessen.

Az ügyet vizsgáló James Peck csődbíró december 22-én hétfőn az üzletet jóváhagyta. "A megállapodás egyértelműen hasznos a Lehman Brothersnek, ez a megfelelő megoldás" - mondta a döntést meghozó csődbíró.

A bírósági papírokból kiderül, hogy a pénzügyi biztosítékba beszámították azt a 7 milliárd dollárt, amivel a Lehman Brothers nem tudott elszámolni a Barclays Capitalnek. Az angol pénzintézet szeptember 18-án 45 milliárd dolláros készpénzfedezetet nyújtott a Lehman Brothers alkuszügyleteire. Az ügylet után a Barclaysnek 49,7 milliárdos követelése volt a csődbe jutott bankkal szemben, ebből azonban a Lehman csak 42,7 milliárdot tudott megtéríteni, ezért a maradék 7 milliárd dollárt hozzáadták a Barclays által nyújtott fedezeti összeghez.