Széllel szemben emelkedett a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 78,86 pontos, 0,73 százalékos emelkedéssel, 10 908,70 ponton zárt pénteken.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, ami a 22 milliárdos éves átlagtól jelentősen elmarad.

Az OTP-részvények ára 0,4 százalékkal 2330 forintra erősödött, a bankpapír forgalma 6,5 milliárd forintot tett ki.A Mol papírjaival 2,1 milliárd forintért kereskedtek, a részvények ára 0,4 százalékkal 8790 forintra nőtt.

A Richter-részvények 24 500 forinton zártak, ami a legutolsó záróárhoz képest 1 százalékos emelkedés. A papír forgalma 1,8 milliárd forint volt. A Magyar Telekom papírok 1,4 milliárd forintos forgalommal 531 forinton zártak, ami 1,9 százalékkal magasabb, mint a tegnapi záró érték.

Nehéz értelmezni a magyar tőzsde kifejezetten bíztató napját annak tükrében, hogy mind az elemzők, mind a nemzetközi események mást vetítettek előre: az európai ipari termelés rekordmértékben és rekordmértékűre csökkent, a New York-i S&P határidős index nyeresége a budapesti zárásra elpárolgott, a nyugat-európai tőzsdék pedig 2,5-3 százalék közötti veszteségeket halmoztak fel. Mindezek mellett a megkérdezett elemzők is másra számítottak a kereskedés kezdetekor.

Figyelembe kell azonban vennei, hogy a tőzsde a mai emelkedés ellenére sem zárt jó hetet, és a recesszió a szakértők szerint hosszú távon tarthatja eladói nyomás alatt a piacokat. Ráadásul a blue chipek közül a Mol és az OTP árfolyama már így is mélyen az összes jelentős részvényminősítő cég célára alatt van.