Háziasszonyok vásárolták az OTP-t

Vágólapra másolva!
Háziasszonyok vehették meg az OTP körülbelül 7 százalékát - így számol egy bróker, miután 15-20 millióra teszi azoknak a részvényeknek a számát, amelyek az elmúlt hónapokban kerültek kisbefektetők kezébe. A brókercégek rengeteg új ügyfelet szereztek az elmúlt időszakban - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Háziasszonyoknak nevezik a szakzsargonban a kisbefektetőket, és mivel az mostanában piacra szálló új tőzsdézők 90-95 százalékban OTP-t vettek, a fenti mondás igazzá válik. A média közvetítésével elterjedt a "vegyünk, mert olcsó" hangulat, miután az OTP részvények árfolyama a tavalyi 9000 forint körüli állapotról 2300 is süllyedt.

A meglehetősen nagy, új befektetői kör hatásáról megoszlanak a vélemények. Egyes brókerek szerint baj lehet, ha újra esni kezd az árfolyam, mert egy 5-7 százalékos tulajdonosi csoport még jobban ráerősíthet a folyamatra. Ugyanakkor mások azt valószínűsítik, hogy sokan hosszú távon gondolkodnak, 3-5 évet is kivárnak, azaz a spekulánsokhoz képest "stabilabb a kezük" - írja a Napi Gazdaság.