Fejlesztik a Komáromi Ipari Parkot

Vágólapra másolva!
A kilencven hektáros Komáromi Ipari Park területén az év végéig elkészül a csapadékvíz-elvezető rendszer, a beruházás megvalósításának várható költsége 610 millió forint lesz - jelentették be pénteken az ipari park központi záportározójánál tartott környezetvédelmi nyílt napon.
Vágólapra másolva!

A fejlesztéshez Komárom önkormányzata a beruházás összegének 24 százalékát vissza nem térítendő támogatásként nyerte el az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán, a fennmaradó részt saját költségvetéséből biztosította - tájékoztatta az MTI-t Zatykó János polgármester.

A terület 1998-ban nyerte el az ipari parki címet, azonban eddig megoldatlan volt a csapadékvíz elvezetése. Az Ipari Park első befektetője a Nokia Komárom Kft. volt, mára 15 társaság működik a területen, összesen közel 20 000 főt foglalkoztatnak.

A csapadékvíz-elvezető rendszer főbb elemei már elkészültek, a következő időszakban növényeket telepítenek a csatornák meredek falának védelmére. A környezetvédelmi nyílt napon a beruházás kivitelezői, az önkormányzat képviselői és az ipari park cégeinek vezetői 26 fát ültettek el közösen a terület központi záportározójánál.