MSZP: erős a forint, lépjen a kormány!

Vágólapra másolva!
Az MSZP-frakció turisztikai munkacsoportja azt kéri a kormánytól, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy erős forintárfolyam ne okozzon veszteséget a vállalkozásoknak. Erről Nagy Jenő, a párt parlamenti képviselője beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A szakpolitikus hangsúlyozta: már most látszik, hogy az idei balatoni szezon minden bizonnyal jobb lesz a tavalyinál, a vállalkozók eredményessége azonban veszélyben van az erős forint miatt. Véleménye szerint szükség lenne a munkára rakódó terhek, illetve áfa csökkentésére.

Nagy Jenő örömtelinek nevezte azt a tendenciát, hogy megfordult a külföldiek és a magyar nyaralók aránya a Balaton-parton. Szerinte ez az üdülési csekk bevezetésének és az igényesebb szolgáltatásoknak köszönhető. Megjegyezte: a turisztikai szakemberek ettől függetlenül dolgoznak az elmaradt német vendégek visszacsábításán.

A szocialista politikus sajtótájékoztatóján a Magyar Turizmus Zrt. felmérését idézte, amely szerint a Balatonra 1,6 millió, míg a horvát tengerpartra 193 ezer magyar tervez utazást a nyáron. Kitért arra, hogy a nagybefektetők is felfedezték a Balatont. Példaként említette, hogy több cég is golfpályát szeretne építeni a tóhoz közel.

Annak kapcsán, hogy a köztársasági elnök visszaküldte az Országgyűlésnek Balaton-törvényt, Nagy Jenő azt mondta, sokan félreértik annak tartalmát, pedig a jogszabály új fejezetet nyitna a tó életében.