Győrben fektet be a Weiss Hungária Kft.

Vágólapra másolva!
A német-magyar vegyes tulajdonban lévő Weiss Hungária Kft. 10 ezer négyzetméteres telket vásárolt a Győri Ipari Parkban; a műszaki műanyag-fröccsöntéssel foglalkozó cég 3 millió eurós beruházást tervez a parkban - mondta Jürgen B. Weiss, a társaság ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

A társaság keddi sajtótájékoztatóján az ügyvezető igazgató elmondta: a kft.-t tavaly ősszel alapította a 60 százalékos részesedéssel rendelkező német Weiss Kunststoffverarbeitung és a 40 százalékos részesedéssel rendelkező magyar CBSZ Kft.

A vegyes vállalat egyebek között az autóipar és a fűtéstechnikai ágazat beszállítója, jelenleg bérelt helyen működik, 55 alkalmazottat foglalkoztat, az idén 3 millió eurós (800 millió forint), jövőre pedig egy milliárd forint feletti forgalom elérését célozta meg.

A megvásárolt területen 5000 négyzetméteres csarnokot emelnek jövőre.

Mátay Árpád, a kft. magyar ügyvezetője közölte: az idén 10 munkatárs felvételével számolnak, és jövőre tovább növelik a létszámot. Bíznak abban, hogy találnak megfelelő képzettségű munkaerőt.

A német alapító cég közepes méretű családi vállalkozás. A jelenlegi tulajdonos és ügyvezető Jürgen B. Weiss nagyapja testvérével együtt alapította a társaságot 1946-ban. A vállalat több mint 60 éve műszaki műanyagtermékek gyártására specializálódott. Jelenleg 250 munkatársat foglalkoztat és forgalma az idén várhatóan eléri a 30 millió eurót. A győri székhelyű kft. a német cég első leányvállalata.

A kft. német ügyvezető igazgatója a győri beruházás indítékai közül kiemelte: több vevőjük tevékenykedik Kelet-Európában, és a régióban újabb üzleti partnereket kívánnak szerezni. Emellett a magyarországi gyártási feltételekkel javítani tudják versenyképességüket. A magyar dolgozók motiváltságát és Németország közelségét szintén előnynek tartják.