Kis mínuszban zárt a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
A nap eleji optimizmus délutánra teljesen eltűnt a világ tőzsdéiről, miután a GE rossz gyorsjelentést tett közzé. Bár Magyarországot még pluszban leminősítette a Morgan Stanley, a magyar index kevesebbet esett európai társainál, köszönhetően a Mol, és a Magyar Telekom jó teljesítményének.
Vágólapra másolva!

Mintegy 24,5 milliárd forintos forgalom mellett 0,45 százalékkal 22 126 pontra esett vissza a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX. A német DAX a magyar tőzsde zárásakor 1,5 százalékos mínuszban volt, és az amerikai indexek is 1 százalék felett estek.

A vezető papírok közül - ahogyan ez lenni szokott - a legjobban az OTP árfolyama szenvedte meg a leminősítést. A bankpapír 2 százalékkal 7900 forintra esett vissza. Tovább szenved a Richter is, a részvény 0,53 százalékkal 32 775 forintig esett vissza egy nap alatt, míg a szektortárs Egis 0,6 százalékkal 16 700 forintig csúszott le.

Jól szerepelt viszont a Mol, és a Magyar Telekom. A rossz hangulat ellenére e két papír emelkedni tudott, a Mol 22 495 forintos záró ára 0,65 százalékkal magasabb. A Magyar Telekom 0,48 százalékkal 842 forintig drágult pénteken.

A kisebb papírok közül tovább száguldott az econet, a csütörtöki közel 15 százalékos emelkedés után, pénteken még 7 százalékot emelkedett, így záró ára 152 forint lett.