Jelentős felvásárlást fontolgat a France Telecom

Vágólapra másolva!
A France Telecom részvénycserés felvásárlási ajánlatot készül tenni a TeliaSonera-ra a francia Le Figaro értesülései szerint. Amennyiben a hír igaz és valóban lesz ilyen felvásárlás, az az ABN Amro bekebelezés óta a legnagyobb európai tranzakció lehet a maga 54 milliárd dolláros volumenével - írja a portfolio.hu. A TeliaSonera részvényei 6 százalékot ugrottak a hírre. 
Vágólapra másolva!

A skandináv távközlési óriásnak, a TeliaSonera-nak felvásárlása foglalkoztatja a France Telecom menedzsmentjét a francia Le Figaro című lap ma megjelent értesülései szerint, a cikk írója egy közelgő teljes mértékben részvénycserés ajánlatról ír.

Az 54 milliárd dolláros üzlet igen nagy politikai kihívást jelenthet, hiszen a France Telekomban a francia állam, a TelisSonera-ban pedig a svéd és a finn állam is tulajdonos. Amennyiben a tranzakció mégis létrejön, az az ABN Amro felvásárlása óta valószínűleg a legnagyobb európai tranzakció lesz. A távközlési szektorában pedig az elmúlt nyolc év csúcsdöntő összeolvadásainak egyikének bizonyulhat (a legutóbbi nagy tranzakció a Telefónica által végrehajtott 32 milliárd eurós O2 felvásárlás volt 2005 második felében).