Hamisítás elleni testület alakult

Vágólapra másolva!
Megalakult a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT), amelynek célja, hogy a feketegazdaság és a hamisítás ellen hatékonyan lépjen fel, összefogva a jogvédő, rendvédő és jogalkotó szervezeteket - jelentette be Kondorosi Ferenc, az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. Kondorosi Ferenc az MTI-nek elmondta, hogy a testület működése a feketegazdaságot akár 30 százalékkal is csökkentheti az elkövetkezendő 5 év alatt. 
Vágólapra másolva!

A kormánybiztos sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a feketegazdaság és a szellemi tulajdon megsértése ellen csak összefogással lehet fellépni, Magyarországon a feketegazdaságot érintő adatok nincsenek egy adatbázisba sűrítve.

Tájékoztatása szerint a testület első feladata egy koncentrált és egységes adatbázis létrehozása, illetve egy olyan stratégia megalkotása, amely számos jogterületet érintő javaslatot fogalmaz meg.

Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke arról tájékoztatott, hogy a testületben hat minisztérium, három hatóság, és tíz szakmai, érdekvédelmi szervezet vesz részt. Hozzátette, hogy a szabadalmi hivatal az idén 75 millió forinttal támogatja a testület munkáját, ez a HENT teljes költségvetése.