Eldőlhet Taszár sorsa

Vágólapra másolva!
A tavasz folyamán megjelenhet a taszári repülőbázis hasznosítására kiírandó pályázat - derül ki Kolber István miniszteri biztos közleményéből. A vagyonkezelő minden segítséget megad a pályázat gyors előkészítése érdekében.
Vágólapra másolva!

A szervezeti átalakítások nem hátráltatják a taszári fejlesztést, ebben az ügyben biztosítani kell a folyamatosságot, hiszen Taszár ügye nem csupán Somogy megye szempontjából fontos, de országos léptékben is kiemelkedő fejlesztés.

Az egyeztetésen szó esett a hasznosítás legaktuálisabb kérdéseiről; az ingatlanok értékbecsléséről, a pályázati feltételek véglegesítéséről, valamint a következő időszak teendőinek ütemezéséről is. Megállapították, hogy az előkészítés megfelelő ütemben halad.
Idén januártól jelentős átalakulások történtek az állami vagyonkezelő szervezeteknél, amelyek érintik a taszári repülőtér hasznosítását is.

Létrejött az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI), az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt., valamint a Nemzeti Földalap összevonásával. A repülőtér vagyonkezelését, ezzel együtt a hasznosítási pályázat előkészítését korábban a KVI végezte, mostantól ezt a feladatot a jogutód MNV látja el.