Óriási hozamok az év devizajátékán

Vágólapra másolva!
Csaknem megötszörözte képzeletbeli vagyonát a Reálszisztéma Zrt. nemrég zárult devizajátékának győztese. A játék második helyezettje négyszeresére, a harmadik legjobb játékosa pedig több mint háromszorosára növelte tőkéjét. A játék díjkiosztó ünnepségét csütörtök délután tartották a brókercég belvárosi tőzsdetermében.
Vágólapra másolva!

A 31 éves Kökényesi Attila nyerte a Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. devizajátékát. A résztvevők feladata az volt, hogy devizapiaci műveletekkel nyolc hét alatt minél nagyobb mértékben gyarapítsák 12,5 millió forintos kezdőtőkéjüket. A sikeres részvétel feltétele, hogy legalább 30 kötést hajtsanak végre.

A győztes 57 935 656 forintra növelte a játék kezdetekor kapott 12,5 millió forintját. Így képzeletbeli vagyona 4,6-szorosára nőtt. A második legjobb eredményt a 28 éves Járvás Róbert érte el, aki kezdőtőkéjének 4,0-szeresére, 50 477 018 forintra növelte virtuális vagyonát a játék során. A harmadik legnagyobb összeggel, 40 057 320 forinttal a 29 éves Horváth Gábor zárta a játékot, akinek képzeltbeli vagyona így 3,2-szeresére nőtt.

A játék díjkiosztó ünnepségét csütörtök délután tartották a Reálszisztéma Városház utca 1. szám alatti tőzsdetermében. A fogadásra az első 20 helyezett kapott meghívót. A húsz legeredményesebb játékos közé azok kerültek be, akik a kezdeti 12,5 millió forintjukat legalább 19 millió forintra növelték a játék során.

Az első helyezett a díjátadó ünnepségen átvehette a mintegy 1 millió forint értékű, 4 ezer euróval feltöltött számláját. A játék nyertese emellett egy 21 napig tartó Lexus-használatot is nyert. A második és harmadik helyezett egy-egy Bükfürdőn tölthető luxus hétvégét nyert Lexus-használattal. A 20 legjobb játékosnak egy reálszisztémás ajándékcsomaggal kedveskedett a játék szervezője. Ha pedig közülük valaki a hó végéig LIVE számlát nyit a Reálszisztémánál, akkor 50 eurót ír jóvá számlájukon a brókercég.

Humpester Attila, a Reálszisztéma Értékpapír- forgalmazó és Befektető Zrt. ügyvezető igazgatója a díjátadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy külön örömére szolgált, hogy a 20 legjobb játékos közé két hölgy is bekerült, pedig a statisztikák alapján jellemzően férfiak vettek részt a játékban.

Meglepetést okozott a szervezőknek a játékosok kor szerinti megoszlása is. A várakozásoknak megfelelő 30-35 éves korosztály mellett a 18-30 éves és a 35 év feletti korosztály is érdemben képviseltette magát a játékban.

A játékot a devizakereskedelem népszerűsítése érdekében indította a Reálszisztéma Zrt. A versengés április 2-án kezdődött, és 8 héten keresztül tartott. Körülbelül 2000 érdeklődő töltötte le a játékban való részvételhez szükséges szoftvert.

Fotó: Szabó Pál
A játék három győztese: Kökényesi Attila, Járvás Róbert és Horváth Gábor

Akik misztikus dolognak hiszik a devizakereskedelmet, azok a játékban kockázatmentesen kipróbálhatták képességeiket. A játékra menetközben is lehetett jelentkezni.

A játék folyamán minden héten kihirdették a hét legjobb eredményét elérő játékost, akinek jutalma egy kétszemélyes vacsora volt a Reálszisztéma Étterem és Kávéházban.

A nagy érdeklődésre tekintettel a Reálszisztéma Zrt. április 23-án ingyenes előadást tartott a játék és a devizakereskedelem iránt érdeklődőknek. Az előadást több mint 70 érdeklődő hallgatta végig, akik bepillantást kaptak a devizakereskedelem alapjaiba.

Az [origo] egy cikksorozattal igyekszik a devizapiaci ismeretek alapjaiba bevezetni az érdeklődőket. Ezekből meg lehet ismerni az alapfogalmakat, a devizakereskedelmi platformok sajátosságait, és megismerhetők az elemzési típusok és chartok is.