Lezárult a Linamarra tett vételi ajánlat

Vágólapra másolva!
A Linamar Corporation által kezdeményezett, a Linamar Hungary minden részvényére vonatkozó nyilvános vételi ajánlat 2007. május 29-én este hat órakor lezárult - jelentette be a társaság csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint eddig az időpontig a részvényesek 254 920 részvény tekintetében fogadták el az ajánlatot. A társaság a felajánlott részvények ellenértékét legkésőbb június 5-ig fizeti ki.

A nyilvános vételi ajánlat lezárásával az anyavállalat megtette az első lépést a Linamar Hungary teljes felvásárlásának folyamatában, mondta Linda Hasenfratz, a Linamar Corporation vezérigazgatója. "Következő lépésként szavazást fogunk kezdeményezni a Linamar Hungary tőzsdei kivezetéséről a társaság következő rendkívüli közgyűlésén."

A vállalat BÉT-en forgó részvényei közel 14 százalékot erősödtek a hírre, hogy a kivezetéshez szükséges 75 százalékos részesedést nem sikerült megszerezni.

A Linamar precíziósan megmunkált motor-, erőátviteli, valamit alvázalkatrészek, modulok és berendezések tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik elsősorban Észak-Amerika és Európa személygépkocsi-, valamint könnyű- és nehéz-teherautó piacai számára. A vállalat Kanada, az Egyesült Államok, Mexikó, Németország, Magyarország, Kína, Korea és Japán területén elhelyezkedő 36 gyártóbázisán, öt kutatás-fejlesztési központjában és kilenc értékesítési irodájában több mint 10 000 embert foglalkoztat. A Linamar központja Kanada Ontario államában, Guelphben található. A vállalat konszolidált értékesítési árbevétele 2006-ben megközelítette a 2,3 milliárd kanadai dollárt. A Linamar Corporation részvényeit a Torontói Értéktőzsdén jegyzik.

A Linamar Hungary Nyrt., mely a Linamar Corporation leányvállalataként működik, elsősorban az észak-amerikai és az európai piacra fejleszt és gyárt mezőgazdasági berendezéseket és járműipari alkatrészeket. A vállalat Orosházán és Békéscsabán elhelyezkedő telephelyein három üzleti divízióban (Precision Part Manufacturing, Linamar Products Division és OROS Division) 1587 munkavállalót foglalkoztat. A Linamar Hungary Nyrt. 2006-ban 27,037 milliárd forint (106,2 millió euró) értékesítési árbevételt ért el.