Elmarad a tervezettől az Egis nyeresége

Vágólapra másolva!
Az Egis gyógyszergyár árbevétele és adózás előtti eredménye jelentősen alatta marad a várakozásoknak, elsősorban az orosz piacon tapasztalt nehézségek miatt. A társaság felülvizsgálja idei beruházási terveit.
Vágólapra másolva!

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. csütörtökön kiadott közleményében tájékoztatta az érdekelteket, hogy a 2006 októberétől decemberéig terjedő negyedévben - a zárás jelenlegi adatai szerint - 22 milliárd 368 millió forint árbevétel mellett 1 milliárd 345 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Ez jelentősen elmarad a társaság tervétől és a piaci várakozásoktól is.

A változás fő oka, hogy a DLO-eladások nehézségei és egyéb okok miatt a várt növekedés helyett csökkent a társaság értékesítése Oroszországban, és lassult a FÁK egyéb országaiban is.

Mindezek miatt a társaság felülvizsgálja éves értékesítési tervét ebben a régióban. Ez várhatóan az eddigi 25 százalékos növekedési célkitűzés 15 százalékosra való csökkentését jelenti majd. További, mintegy 1,6 milliárd forint pénzügyi ráfordítást igényelt az érintett negyedévben a kinnlevőségek átértékelése.

Az üzleti környezetben az előző évhez képest bekövetkezett jelentős negatív változások (a dollárárfolyam esése, a belföldi gyógyszerpiaci megszorítások és az oroszországi növekedés lassulása) miatt a társaság teljes körűen felülvizsgálja tervezett költségeit és beruházásait a tárgyévre.

Az első negyedévről szóló részletes tájékoztatót a társaság 2007. február 8-án adja közre.