Drágul a Richter és az Egis moszkvai irodája

Vágólapra másolva!
Eladja moszkvai kereskedelmi kirendeltségét a magyar állam. Az ingatlanban eddig az orosz piacon jelen lévő magyar cégek bérelhettek irodát. Az irodaház a magyar külügy kezében van, érveik szerint túl drága a fenntartása. Az irodákat bérlő cégek, mint például a Richter, vagy az Egis, értetlenkedve fogadták a hírt, állításuk szerint piaci árat fizetnek a helyiségekért.
Vágólapra másolva!

A moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladását tervezi a magyar állam - értesült a Népszabadság. A legnagyobb állami kézen lévő külföldi ingatlanban egy sor kis cég mellett egész emeletet bérel a Richter Gedeon NyRt., és az Egis - írja a Népszabadság. Az ingatlan értéke 8-12 milliárd forint, a tervek szerint 2007. második negyedévében válik meg tőle az állam.

A bérlő cégek szerint a magyar állam maga alatt vágja a fát, ha teljesen támogatás nélkül hagyja a cégeket az orosz piacon. A külügy érvei szerint túl drága az épület fenntartása, és nincs pénz a felújításra. A magyar cégek értetlenkedve fogadják ezt az érvelést, ők ugyanis piaci árat fizetnek az irodákért. Ráadásul tapasztalataik szerint minden ország még felár fizetése árán is igyekszik megtartani kereskedelmi kirendeltségeit.

A Richter számára nem jelentene gondot megvásárolni azt az emeletet, amelyet most bérel, azonban több, csak 30-40 négyzetméteres irodát bérlő kis cég nehéz helyzetbe kerülhet. A bérleti díj évente 900 dollár négyzetméterenként, azonban a parkolóért, őrzésért nem kell fizetni. Amennyiben el kell hagyniuk az épületet, a magyar cégeknek akár a jelenlegi összeg dupláját kell majd irodabérletre fordítani.