Hatszázalékos emelést kaphatnak a BKV dolgozói

Vágólapra másolva!
A BKV dolgozóinak az első félévben hatszázalékos béremelést ajánlott pénteken a cég vezérigazgatója. Az ajánlat nem terjed ki a vezetőkre, akik így semmilyen béremelésre nem számíthatnak. A szakszervezetek a jövő héten adnak választ.
Vágólapra másolva!

Nemes Gábor, a 8500 dolgozót képviselő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége alelnöke elmondta, hogy az általuk kezdeményezett bértárgyalásokhoz kért alapadatokat pénteken megkapták. A vezérigazgató ajánlata szerint július 1-je után újból tárgyalnának a további béremelésekről.

Az alalnök közölte, az adatokat köszönettel vették, és "egyeztetik azokat a tavalyi mintegy 10 százalékos bérfejlesztési terv megvalósulásával". A vezérigazgató által javasolt megoldásról jövő héten, az adatok ellenőrzése után nyilvánítanak véleményt.

Tavaly december 20-án, amikor az új vezérigazgatót bemutatták az érdekképviseleteknek, a szakszervezeti vezetők 20 százalékos bérfejlesztési igényt jeleztek neki.

A cégnek jelenleg 12 800 főállású és további ezer részmunkaidős dolgozója van. A várhatóan 117 milliárd forint körül teljesülő költségvetéséből tavaly 34,8 milliárd forintot költöttek munkaügyi bérköltségre, 51,8 milliárd forintot pedig személyi jellegű ráfordításokra - rögzíti a főváros szakbizottsága elé e héten benyújtott előterjesztés.