A MÁV-nál fejleszt a Freesoft

Vágólapra másolva!
Mintegy negyedmilliárd forintos informatikai fejlesztésre szerződött a MÁV-val a Freesoft, mellyel a Személyszállítási Vasúti Szolgáltató Zrt. önálló vállalati működését segítik elő.
Vágólapra másolva!

A MÁV Zrt. informatikai rendszereinek kialakítására 249 millió forint plusz áfa értékű szerződést kötött a FreeSoft Nyrt. a vasúttársasággal - közölte a Freesoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A szerződés összege meghaladja a Freesoft tavalyi árbevételének a 10 százalékát, és döntő részben 2007-ben realizálódik.

A szerződés tárgya a Személyszállítási Vasúti Szolgáltató Zrt. önálló vállalati működését támogató informatikai rendszerének kialakítása a MÁV Zrt. gazdálkodásirányítási információs rendszerén belül.

A Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába bevezetett FreeSoft Nyrt.-nek 2006. első félévében 1,626 milliárd forint nettó bevétele volt, míg egy évvel korábban 773,8 millió forint. A cég a tavalyi első félévet 183,1 millió forint veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 58,9 millió forint adózott nyereséggel.