Osztrák bankot venne az OTP Bank

Vágólapra másolva!
Az OTP Bank mérlegeli, hogy versenybe szálljon-e az osztrák BAWAG Bank megvásárlásáért - jelentette a Reuters. Az OTP Bank eddig nem kommentálta az értesülést. A BAWAG megvásárlásával az OTP Bank közvetetten az MKB Bank tulajdonosává is válhatna.
Vágólapra másolva!

A BAWAG megvásárlásával az OTP Bank közvetetten az MKB Bank tulajdonosává is válhatna.



Mintegy 1,2 milliárd euró állt a legutóbbi adatok szerint akvizíciós célokra az OTP rendelkezésére, ennek jelentős része azonban már le van kötve. Az OTB a napokban vette meg az orosz Investsberbankot 375 millió euróért, és pénteken jelentette be a szerb Kulska banka megvásárlását 118,6 millió euróért.

A BAWAG megvásárlásával az OTP Bank közvetetten az MKB Bank tulajdonosává is válhatna. Az osztrák pénzintézet birtokolja az MKB Bank törzsrészvényeinek 10,38 százalékát. A részévények további 89,61 százaléka a Bayerische Landesbanké.

Piaci források szerint várhatóan június közepén aláírható a szerződés a legnagyobb montenegrói bank, a Crnogorska komercijalna banka felvásárlásáról, a vételárat 100 millió euróra teszik.

Az OTP Bank az MTI kérdésére nem kívánta kommentálni az értesülést.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója korábban a Figyelő című gazdasági hetilapnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az akvizícióra szánt pénzét a bank valóban elkölti a már eddig ismertté vált akvizíciós tervei finanszírozására, ugyanakkor az OTP "minden irányba nézelődik" tovább, és megfelelő célpont esetén "megtalálja a vásárlás finanszírozásának módját is".

Csányi Sándor utalt arra is, hogy több külföldi pénzügyi befektető is felajánlotta, hogy kész az OTP Bankkal közösen fellépni egy nyugat-európai bank megvásárlása céljából.