Adókedvezményes befektetés a K&H Banktól

Vágólapra másolva!
Kamatadó-mentességgel járó és személyijövedelemadó-kedvezményre jogosító alacsony kockázatú és hosszú távra szóló befektetési formát kínál szeptember óta a K&H Bank. Az új életbiztosítás elsősorban azoknak előnyös, akiknek hosszú távú terveik vannak, és a befektetéshez kapcsolódó adókedvezmény révén csökkenteni tudják személyi jövedelemadójukat.
Vágólapra másolva!

A K&H hozamlánc életbiztosítás egy olyan "keretszerződés", melynek segítségével az ügyfelek rugalmasan fektethetnek be elsősorban zárt végű, garantált szerkezetű, később nyílt végű eszközalapokba is. Az új biztosítás így kombinálja a garantált szerkezetű eszközalapok előnyeit a kamatadómentes befektetés és az adókedvezmény lehetőségével, s mindemellett élet- és balesetbiztosítási fedezetet is nyújt.

A biztosítás időtartama 10-25 év, amely igény szerint hosszabbítható. A konstrukció egyszeri díjas, de van lehetőség eseti díj befizetésére is. Amennyiben egy garantált szerkezetű eszközalap lejár, azt a biztosító befekteti egy újonnan induló alapba, így az egyes eszközalapok és az elérhető hozamok "láncszerűen" összekapcsolódnak. A tartam lejáratakor a befektetés kamatadó-mentességet élvez.

Az ügyfél a biztosítás időtartama során - költség ellenében - módosíthatja portfóliójának összetételét. A visszavásárláson kívül lehetőség van a befektetés csak egy részének kivonására, a részleges visszavásárlásra is. A biztosított halála esetén az egyszeri díj és a befektetés értéke közül a magasabb összeget fizeti ki a K&H Biztosító.

A K&H hozamlánc életbiztosítás elsődleges célja, hogy az ismert garantált szerkezetű befektetési alapokat egy legalább 10 éves "keretszerződésen" keresztül tegye elérhetővé. Így az ügyfelek kettős adóelőnnyel (kamatadó-mentesség és adókedvezmény) bíró befektetéshez jutnak. Amennyiben valaki tartam közben szeretne hozzájutni befektetéséhez vagy annak egy részéhez, ezt bármikor megteheti, ezzel azonban lemond az adóelőnyökről, hiszen meg kell fizetnie a kamatadót, s az adókedvezményt is vissza kell fizetnie.

Az első ilyen szerkezetű befektetés, a K&H hozamfa 4. eszközalap szeptember 4. óta jegyezhető. Az eszközalap futamideje 5 év, lejárata 2011. november. Az első év megcélzott hozama 9 százalék, míg a további időszakra évi 5,14 százalékos kamatos kamat várható. A legmagasabb lehetséges hozam a futamidő végén 81,39 százalék, ami éves szinten 12,64 százalékos kamatos kamatot jelent. A K&H hozamfa 4. eszközalapba 2006. október 6-áig lehet befektetni a K&H Bank bármely fiókjában.