"Bántóan magas" hozam a Raiffeisentől

Vágólapra másolva!
Jövő keddtől kínálja első lakossági kötvényét a Raiffeisen Bank. Az értékpapír vásárlói akkor járnak jól, ha az euró árfolyama a négyéves futamidő alatt nem lépi túl a 286 forintot.
Vágólapra másolva!

Az állampapírokhoz képest "bántóan magas" hozamot biztosít a Raiffeisen Bank legújabb kötvénye - mondta szerdán Katona József vezérigazgató-helyettes a pénzintézet első lakosság számára kínált kötvényének bemutatásakor.

A Raiffeisen Bank Trend kötvénye jövő keddtől május 26-ig jegyezhető. A négyéves futamidejű kötvény első félévére fix 8,5 százalékos éves hozamot fizet a bank, később ez a kamat csak azokra a napokra jár, amikor az euró árfolyama nem éri el a 286 forintot.

Azokra a napokra, amikor az euró árfolyama 286 forint feletti, csak évi 0,1 százalékos kamatot írnak jóvá.

A kötvény tőkegarantált, amennyiben a futamidő végéig az ügyfél megtartja, az árjegyzés miatt pedig folyamatosan vásárolható és visszaváltható. A kötvény 100 ezer forint feletti értékben jegyezhető egyenként 10 ezer forintos címletekben..

A Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese szerint A kötvény elsősorban azok számára lesz vonzó, akik az éven túli megtakarítást részesítik előnyben, nem szeretnének magas kockázatot vállalni, de emellett szeretnének a betéti és az állampapír-piaci hozamoknál magasabb hozamot realizálni, valamint akik nem figyelik aktívan a pénzpiacot, és kiemelten fontos számukra a tőkegarancia.

Katona József szerint a kötvény 8,5 milliárd forintos értékig jegyezhető, ám várakozásaik szerint az érdeklődés ennél is nagyobb lesz. Ha a kötvény sikere megfelel a várakozásoknak, idén további hasonló befektetési lehetőséggel jelentkezik a pénzintézet.