Bizonytalanok a tőzsdei kilátások

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 79,75 pontos emelkedéssel, 22 323,00 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,36 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen bizonytalannak ítélték a BUX pénteki alakulását az üzletkötők, akik egy további, kismértékű, de átmeneti emelkedésnek látták legnagyobb esélyét.

Galbavy Péter, a Takarékbank üzletkötője az amerikai hozamok esése miatt nem zárta ki, hogy a hét utolsó kereskedési napján még néhány 100 pontot emelkedhet az index, de a jövő hétre már gyengülést prognosztizált. Felhívta a figyelmet arra, hogy olyan nagy vevő, illetve eladó vett részt a kereskedésben az elmúlt napon, amelyet hónapok óta nem láttak a BÉT-en. Hozzátette, hogy a forint árfolyam alakulása is hatással lehet a kereskedésre.

Csáky Attila, a HVB üzletkötője is kétesélyesnek ítélte a pénteki kereskedés lehetséges kimenetelét. Úgy vélte, hogy a csütörtöki nagy ugrást követően legfeljebb kisebb pozitív elmozdulás várható. Kérdésesnek nevezte, hogy a Mol tovább tud-e erősödni a csütörtöki jelentős drágulást követően, valamint azt, hogy a forint/euró árfolyam merre mozdul el.

A régió tőzsdéivel együtt lendületes kerekedést bonyolított le a pesti börze is csütörtökön, a 38,9 milliárdot kitevő forgalomban az összes vezető részvény árfolyama emelkedett.