Idén is 1280 forint osztalékot fizet a Démász

Vágólapra másolva!
A Dél-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Démász) igazgatósága a 2005. év után, hasonlóan az előző évhez, részvényenként 1280 forint osztalék kifizetését javasolja a tulajdonosoknak az április 3-ára összehívott éves rendes közgyűlésen.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közgyűlési meghívó szerint a társaság magyar számviteli szabályok alapján számított, nem konszolidált adózott nyeresége 5,382 milliárd forint volt tavaly. A javaslat szerint ebből 4,740 milliárd forint osztalékalapot képeznek. Az auditált eredménykimutatás 642 millió forint mérleg szerinti nyereséget mutat.

A nemzetközi számviteli szabványok szerinti (IFRS) konszolidált auditált eredménykimutatás 88,419 milliárd forint nettó árbevételt és 5,369 milliárd forint adózott profitot tartalmaz.

A francia Electricité de France International többségi tulajdonában lévő áramszolgáltató közgyűlésének napirendjén a 2005. üzleti év lezárása mellett az alapszabály módosítása is szerepel, amelynek egy része technikai jellegű. A tulajdonosok döntésétől függően változtatnak többek között a közgyűlés kizárólagos hatáskörén, a választott tisztségviselők megbízási időtartamán és feladatkörén, valamint az osztalékfizetés határidején.

A Démász részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A papír a hétfői tőzsdenapot 17 455 forinton, a pénteki záróárnál 45 forinttal alacsonyabban zárta, a forgalma mindössze 1,5 millió forint volt. A részvény árfolyama az elmúlt 52 hétben 12 400 és 18 505 forint között mozgott.