Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mitől biztonságos az [origo] klikkbank?

Az [origo] klikkbankot az [origo] Zrt. és az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. üzemelteti, a banki szolgáltatások pénzügyi hátterét az ERSTE BANK HUNGARY NYRT., a befektetési szolgáltatásokat az Erste Befektetési Zrt. biztosítja.

A három tapasztalt cég fejlett technikai háttere, valamint kimagasló biztonsági rendszere a biztosíték arra, hogy mind az Ön adatai, mind pedig az Ön pénze és befektetései tökéletes biztonságban vannak az [origo] klikkbank-ban.

Milyen hatóság, pénzügyi felügyelet áll a szolgáltatások mögött?

Hogy az Ön pénzének, befektetéseinek és adatainak még nagyobb biztonságot tudjunk nyújtani, az [origo] klikkbank betétei az Országos Betétbiztosítási Alap által, befektetései pedig a Befektető- védelmi Alap által biztosítottak. Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan vigyázunk az OBA-val és a BEVA-val együtt az Ön pénzére és értékpapírjaira, mit jelent a betétbiztosítás ill. a befektető védelem, milyen pénzügyi garanciákat vállalnak, látogasson el a www.oba.hu ill. www.bva.hu weboldalakra és tájékozódjon az Erste Befektetési Zrt. Üzletszabályzatából és az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. általános szerződési feltételeiből!

Mind az ERSTE BANK HUNGARY NYRT., mind az Erste Befektetési Zrt., tevékenységét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete felügyeli. A befektetési szolgáltatások nyújtása és a hitelintézeti tevékenység is törvény által szabályozott terület, mely törvények alapvető szabályozási célja az ügyfelek biztonsága.

Hogyan védjük ügyfeleink pénzét a jogosulatlan hozzáférésektől?

Banki műveletek

Az [origo] klikkbank rendszerbe belépni és ott bármilyen banki műveletet végezni, csak előzetes regisztráció után lehet. Ha Ön már regisztrált ügyfelünk, a megadott nevet, jelszót csak Ön és meghatalmazottjai ismerhetik, adatait bankunk titkosan kezeli, azokhoz és az Ön pénzéhez senki más nem férhet hozzá.

Az [origo] klikkbank-ban bármilyen banki művelet végrehajtásához egy elektronikus (SMS formában küldött) egyedi kód szükséges, amit csakis a számlatulajdonos ügyfél ismer. [origo] klikkbank SMS kártyaőr szolgáltatásunk is az Ön biztonságát szolgálja. Bankkártyahasználat és telebankos ügyintézés során az Ön mobiltelefonjára üzenetet küldünk arról, hogy [origo] klikkbank bankszámlájához, illetve pénzéhez hozzáférést kezdeményeztek.

Milyen speciális program segít a biztonságos online banki tranzakciókban?

Az [origo] klikkbank rendszer működésének alapja, hogy a bank SMS-ben egyedi kódot küld lakossági számlacsomag felhasználója számára - az általa kért mobiltelefonszámra. Minden tranzakció csak abban az esetben hajtható végre, ha Ön mint felhasználó megadja az internetes felületen az SMS-ben kapott kódot. A kód minden esetben más és más, és csak pár percig alkalmas a tranzakció engedélyezésére.

A befektetési szolgáltatások biztonsága
Az [origo] klikkbank Befektetések számlájához Ön "Felhasználónév"*, "Számlaszám"* és "Jelszó"* megadásával férhet hozzá.
Annak érdekében, hogy a megadott jelszó brute force módszerekkel történő feltörését megnehezítsük, az alábbi bonyolultsági követelményeknek meg kell felelnie:

  • A jelszónak legalább 7 karakterből kell állnia.
  • Legalább 2 kisbetűt, 2 nagybetűt és két számjegyet kell hogy tartalmazzon.
  • Nem egyezhet meg a legutóbb használt 10 jelszó egyikével sem.

"Brute force" - "nyers erő": olyan jelszófeltörési módszerek gyűjtőneve, amelyek lényege a vaktában, sokszor (akár több milliószor) történő próbálkozás. Az [origo] klikkbank tranzakciós felületei több olyan biztonsági elemet tartalmaz, amelynek célja az ilyen jellegű próbálkozások ellehetetlenítése.

Minden belépéshez, bizonyos esetekben a megbízáshoz is tartozik egy Tranzakciós kód*, amelyet az Erste Befektetési Zrt. az Ön által megadott mobiltelefonszámra SMS formában megküld. A Tranzakciós kód időzárral ellátott, felhasználhatósági ideje korlátozott.

Az Azonosító adatok (ld. csillaggal (*) jelölve) használatáról tájékozódjon az Erste Befektetési Zrt. Üzletszabályzatában.

Hogyan védjük ügyfeleink bizalmas adatait például a phishingtől, jelszóhalászattól?

Az internetes csalások egyik speciális válfajának tekinthető jelszóhalászat
(phishing) valóban nagyon veszélyes lehet, ha az ügyfél nem figyel oda, milyen internetes oldalon adta meg jelszavát, bizalmas adatait. Hogy ügyfeleinket megóvjuk a phishing módszerek általi károktól, háttérbankunk külön internetes oldalán is felhívjuk figyelmüket, mire kell figyelniük az online szolgáltatások során.

itt olvashat