Belgák nyitnak húsüzemet Mórahalmon

Vágólapra másolva!
A belga Vanreusel Snacks NV a Mórahalmi Agrár-ipari Parkban létesít húsfeldolgozó üzemet. A szerződést kedden írta alá a cég ügyvezető igazgatója és a város polgármestere. A társaság azért döntött Mórahalom mellett, mert szerintük a város logisztikai szempontból jó helyen van, rendelkezésre áll a kiváló nyersanyag és a munkaerő. 
Vágólapra másolva!

Az 1953-ban alapított családi vállalkozás három ütemben közel 1 milliárd forintos beruházást valósít meg, és 200 munkahelyet hoz létre - közölte Nógrádi Zoltán polgármester. Elmondta, hogy az 1997-ben alapított ipari park területe 18,2 hektár, az itt végrehajtott beruházások értéke 2 milliárd forint, a betelepült cégek foglalkoztatottainak létszáma 300 fő. Tavaly az összforgalom közel 9 milliárd forint volt.

Lucas Vanreusel, a Vanreusel Snacks NV ügyvezető igazgatója elmondta: az utóbbi időszakban számos lehetséges telephelyet megvizsgáltak Magyarországon, és végül azért Mórahalom mellett döntöttek, mert a város logisztikai szempontból jó helyen van, rendelkezésre áll a kiváló nyersanyag és a munkaerő. Az üzemben csak a technológia és a tőke származik Belgiumból, a nyersanyagot és a munkaerőt helyben szerzik be. A tervek szerint a beruházás első - készterméket előállító - üteme már szeptemberben elkezd működni. Az első két évben a gyárban készített termékeket exportálni fogják az unió más országaiba: Belgium mellett elsősorban Német-, Spanyol- és Franciaországba - mondta a belga szakember.

A cég tervei között szerepel a Mórahalmon gyártott termékek bevezetése a magyar és a környező országok piacára is. Valószínű, hogy a késztermékekhez szükséges zöldségeket a Mórakert Szövetkezet, az első hazai véglegesen elismert Termelő Értékesítő Szervezete fogja szállítani.