Új BUX-rekord a kormányválság ellenére

Vágólapra másolva!
Ismét történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója, és több mint két forinttal erősödött az euró, miután a kormányfő lemondással fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

Jelentősen befolyásolja a piacokat a kormányfő bejelentése, a forint árfolyama a hír megjelenése után 2 forinttal gyengült az euróhoz képest - mondta az [origo]-nak Német Dávid, az ING bank elemzője, miután a miniszterelnök közölte: lemond, ha az SZDSZ csütörtök estig nem biztosítja bizalmáról. A szakértő szerint egy elhúzódó kormányválság akár a 255-258-as szintig is gyengítheti a forintot az euróhoz képest. Délutánra azonban megnyugodott a devizapiac, egy euróért 249,30/50 forintot adtak.

Ismét rekordot döntött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója a délelőtt első két órájában mintegy 1 százalékkal erősödött. A kormányfő bejelentése nyomán a nyereség elolvadt, de a mutató délután már ismét nyereségben volt; a csütörtöki kereskedés végén az index értéke 11 971 őpont volt, ami újabb történelmi rekordot jelent. Leginkább a Matáv papírjai drágultak, de nőtt a Mol- és az OTP-részvények árfolyama is.

Medgyessy lemondással fenyeget

Medgyessy Péter csütörtök délelőtt kilátásba helyezte lemondását. Azt mondta, ha az SZDSZ ma estig nem biztosítja őt bizalmáról, akkor keressenek új miniszterelnököt. Ha találnak, jövő héten hajlandó lemondani.