Egymillió forintra bírságolták az Eastbrokerst

Vágólapra másolva!
Manipulatív célzatú szerződéskötés megtagadására vonatkozó kötelezettség megszegése miatt az Eastbrokers Befektetési Rt.-t egymillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A cég egyik üzletkötőjének 350 ezer forint felügyeleti bírságot kell fizetnie.
Vágólapra másolva!

A Magyar Tőkepiac pénteki számában megjelent közlemény szerint a felügyelet célvizsgálatot tartott az Eastbrokersnél, a Matáv részvényekre kötött 2001. augusztusi lejáratú határidős tőzsdei ügyleteket vizsgálta meg.

Ez alapján felszólította a brókercéget, hogy a szerződés megkötésének megtagadására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket a jövőben maradéktalanul tartsa be. A tőzsde hivatalos lapjából kiderült: Német Sándor Csabát, az Eastbrokers Befektetési Rt. üzletkötőjét a tisztességtelen árfolyam-befolyásolás tilalmának megsértése miatt 350 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a PSZÁF.

Felszólította a felügyelet az üzletkötőt, hogy a jövőben a tisztességtelen árfolyam-befolyásolás tilalmára vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések szerint folytassa tevékenységét. A felügyelet határozata ellen nem fellebbezhet sem a társaság, sem az üzletkötő, de 30 napon belül bírósági felülvizsgálatot kérhető.

(MTI)

Ajánlat:

PSZÁF