A Richter-vezér a legjobb 50 menedzser között

Vágólapra másolva!
Egyetlen magyarként Bogsch Erik, a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója került be a Business Week üzleti hetilap által kiválasztott 50 legjobb európai vállalatvezető közé. A "The Stars of Europe" című összeállításban összesen öt kelet-európai vállalatvezető szerepel.
Vágólapra másolva!

A hetilap kiemeli: az európai cégvezetőknek és politikusoknak idén igen nehéz helyzetben kell döntéseket hozniuk. A gazdasági növekedés üteme Európa-szerte lassul, a nagyvállalatok eredményei elmaradnak az előzetes várakozásoktól, az integráció elmélyítését és az unió bővítését pedig nehezítheti a sok országban egyre népszerűbb szélsőjobboldal.

A lap által kiválasztott menedzserek türelme és kiváló stratégiai döntései különösen értékesek ezekben a nehéz időkben - áll a Business Week szerkesztőségi cikkében.

A lap közli Bogsch Erik életrajzát, melyben a szerkesztők emlékeztetnek: a most 55 éves menedzser 1992-ben vette át a súlyos adóssággal küszködő állami óriáscég vezetését. Bogsch a dolgozók negyedét - összesen 6000 embert - és a menedzsment felét elbocsátotta, és eladta vagy leépítette a cég fő tevékenységéhez nem tartozó üzletágakat. 1993-ban már nyereséges volt a vállalat, és azóta profitja átlagosan évente 20 százalékkal bővül; 2001-ben 86,5 millió dollár volt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

The Stars of Europe
( a Business Week összeállításában szereplő menedzserek)

Richter

Korábban:

Erősítené tengerentúli pozícióit a Richter
(2002. május 9.)

Richter: 6,2 milliárd forint nyereség
(2002. április 25.)