Minimális profit-növekedés a Dell-nél

Vágólapra másolva!
Az amerikai Dell Computer számítógép-gyártó tiszta nyeresége egy százalékkal, 457 millió dollárra csökkent üzleti évének első negyedében, az egy évvel korábbi 462 millió dollárról. Az egy részvényre jutó nyereség változatlanul 17 cent lett, 1 centtel felülmúlva a First Call elemzőinek várakozásait. A Dell-részvények árfolyama május 7-edike óta 25 százalékot emelkedett.
Vágólapra másolva!

A május 3-ával végződött első üzleti negyedévben a Dell 8,07 milliárd dolláros forgalmat ért el, az egy évvel korábbi 8,03 milliárd dollár helyett. A második negyedre a Dell elnöke 8 százalékos - 8,2 milliárd dolláros - forgalom-növekedést vár, ami egy részvényenként 18 centes profitnak felelne meg. A cég a folyó üzleti évében egymilliárd dolláros költségmegtakarítással számol.

A Dell amerikai kiszállításait 17 százalékkal, forgalmát pedig 3 százalékkal növelte. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben 8 százalékkal nőtt a társaság értékesítését. Az európai, közel-keleti és afrikai térségben 5 százalékkal bővültek az eladások.

A konszern összforgalmának 69 százaléka Észak- és Dél-Amerikában, 21 százaléka Európában és 10 százaléka az ázsiai-csendes-óceáni térségben bonyolódik.

A Dell részvényeinek árfolyama 27,85 dolláron zárt csütörtökön a New York-i értéktőzsdén. A papírok értéke közel 25 százalékkal nőtt május 7-edike óta.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Dell Computer