Zuhanó Deutsche Telekom papírok a német tőzsdén

Vágólapra másolva!
Meredek veszteséget mutatott a csütörtöki késői frankfurti forgalomban a Deutsche Telekom távközlési szolgáltató, miután a cég befektetői ajánlását rontotta az egyik befektetési bank.
Vágólapra másolva!

A távközlési papír 5000 alá sodorta a tőzsde irányadó Dax indexét, jóllehet ezt a szintet korábban erős alsó támogatási pontnak vélték kereskedők. A DT részvénye késő délután 4,00 százalékos eséssel 14,15 euró volt a frankfurti tőzsdén. A veszteség előzményeként a Goldman Sachs a piaci átlagot teljesítőre vette vissza a papírra adott ajánlást az eddig érvényes piaci átlagot túlteljesítőről.

A részvény jóval alulteljesített a Dax-30-as irányadó tőzsdeindexhez képest: a DT az év eleje óta 27 százalékkal lett olcsóbb, a tőzsdeindex ugyanezen idő alatt 3,2 százalékkal süllyedt - írta a Dow Jones. A Deutsche Telekom adóssága 67 milliárd euró, s az ennek csökkentését célzó terv végrehajtását a vagyonértékesítést akadályozó versenyhatósági tiltások, illetve a mobil üzletág tervezett elsődleges nyilvános kibocsátásnak sorozatos halogatása hátráltatja.

A romló adósságcsökkentési kilátások miatt a múlt hónapban a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő A mínuszról BBB pluszra rontotta a DT hosszú lejáratú adósságának besorolását, s ugyanilyen mértékben - az anyavállalati besorolás változása miatt - minősítette vissza akkor a Matáv adósi osztályzatát is. Közép-európai idő szerint 17 órakor a Dax-30-as index 43 pontos veszteséggel 4997 ponton járt. Kereskedők a múlt héten a Dax-30-asban 5000 pontnál még határozott alsó támogatási szintet sejtettek.

Ajánlat:

Deutsche Bank

Korábban:

Csökkent a Deutsche Bank nyeresége 2001-ben
(2002. január 31.)