Éles verseny várható a hazai charter-piacon

Vágólapra másolva!
Idén nyáron éles versenyre számítanak a szakértők a hazai charter-piacon, amely a közelmúlt botrányai ellenére továbbra is jó üzletnek számít. A piacvezető Malév charterosztálya mellett várhatóan újra indít járatokat a Jorgosz-csőddel nehéz helyzetbe került Pannon Airlines, megjelenhet a piacon az Aero Pannonia, és stabilizálni kívánja tavaly megszerzett pozícióit a cseh Travel Service is.
Vágólapra másolva!

A Malév charterosztályának vezetője, Laczkó-Bérdy Ildikó a Világgazdaságnak elmondta, hogy a cég heti 30-35 járat indítását tervezi, többnyire a népszerű tengerparti célállomásokra. Az osztályvezető elmondta, hogy tavaly egy repülőgép bérlése átlagosan 4,5-6,5 millió forintba került egy útra, és ezek az árak idén csak kis mértékben nőnek. A Malév egyébként az idei megrendelések felére már megkötötte szerződését a partnercégekkel.

A HTC Utazásszervező Kft. és a Jorgos Travel csődje miatt nehéz helyzetbe kerülő Pannon Airlines idén visszatér a charter-piacra, várhatóan heti hét járattal, amelyet kedvező körülmények esetén további 5-6 járattal szeretnének növelni. A Pannon Airlines Tu-154-es típusú gépét 4-8 millió forintért bérelhetik ki az utazási irodák, de egy újabb Boeing utasszállító beszerzését is fontolgatják a vállalatnál. Molnár János, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Pannon Airlines tavaly törleszteni tudta felhalmozott adósságait.

A charter-piac új szereplője a Pannon Airlines korábbi vezetői által alapított Aero Pannonia légitársaság lehet, amely egyelőre csak vizsgálja a lehetőségeket, és a stabil ügyfélkör kialakításáig nem tervezi repülőgépek beszerzését.

A tavalyi évben jelent meg Magyarországon a cseh alapítású Travel Service, amely az idén heti 24 géppel repül, és elsősorban a biztonságos működés kialakítására, illetve a megszerzett piaci részesedés biztosítására törekszik.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Malév

Pannon Airlines

Korábban:

A Malév nyerő helyzetbe került a charterpiacon
(2001. november 30.)

A verseny csírái a charterpiacon
(2001. április 28.)