Válási-hitellel segítenek a brit nőkön

Vágólapra másolva!
A kiüresedett házasságban élő, vagy férjük hűtlenségétől szenvedő brit nők - akik a magas költségek miatt inkább nem vállalják a pereskedést - most fellélegezhetnek, mert egy londoni ügyvédi iroda és egy bank válási kölcsön bevezetését tervezi.
Vágólapra másolva!

A hitelkonstrukciót az Amalfi Ltd. És a Leopold Joseph & Sons bankház alakította ki, kifejezetten abból a célból, hogy a válóper magas költségeit fizetni nem tudó nőknek nyújtson segítséget. A tervezet szerint csak a válóper lezárását követően és a bírósági döntés ismeretében fizetnék ki az igényelt hitelt, amelyet egyébként 7 százalékos kamat terhelne - írja a BBC.

A példa kedvéért: egy 350 ezer fontot érő, 100 ezer fontos jelzáloggal terhelt közös tulajdonú lakásban élő nőnek, 10 ezer fontos éves bevétel mellett mintegy 15 ezer fontot kellene fizetnie a válóperért.

Jeremy Freedman, az Amalfi igazgatója a BBC-nek elmondta, hogy a válóperek nagy része azért végződik sikertelenül, mert sokan hosszú távon képtelenek finanszírozni a perköltségeket. Az új konstrukció a szerényebb vagyoni helyzetű, vagy kevés pénzügyi forrással rendelkező nők számára is egyenlő esélyt biztosít - mondta az igazgató.

(Üzleti Negyed)