A brit főnökök fizetése a legmagasabb Európában

Vágólapra másolva!
A brit cégvezetők az EU legjobban fizetett főnökei, átlagosan évi 510 ezer fontot (200 millió forintot) keresnek, ami 100 ezer fonttal több, mint a kontinensen tartózkodó kollégák díjazása. A szigetország gyári munkásainak keresete viszont - a Management Today üzleti magazin felmérése szerint - a legalacsonyabb a fejlett államok között.
Vágólapra másolva!

Az üzleti magazin által készített felmérés szerint a brit vállalatvezetők átlagos fizetése jelentősen, mintegy egy harmadával nőtt a legutóbbi 1999-ben készített felmérés óta. Jelenleg egy szigetországbeli cégvezető közel 510 ezer fontot (200 millió forintot) vihet haza, míg egy "európai" főnök átlagban ennél több mint 100 ezerrel kevesebbet keres.

A kritikák persze nem maradnak el Nagy-Britanniában sem. Legutóbb a Vodafone elnökének járó gigantikus opció hallatán háborogtak a mobiltársaság legfőbb részvényesei, sőt, a kevesebbel beérő németországi cégvezetők fizetéseit (egy átlagos német főnök csupán 300 ezer fontnyi márkát, azaz 120 millió forintot keres) is gyakran rossz szájízzel emlegeti a német sajtó.

A főnöki fizetések különösen akkor tűnhetnek magasnak, ha a tudjuk, az angliai gyári munkások fizetése a legalacsonyabb az európai országok viszonylatában.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Management Today

Korábban:

Mennyit keresnek a német cégvezetők?
(2001. július 23.)

Csillagászati magasságokban a főnöki juttatások
(2001. június 25.)