A Deutsche Telekom AG eladja kábelcégeinek többségét

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom (DT) pénteken szándéknyilatkozatot tett közzé, miszerint megválik hat regionális kábeletelevíziós társaságaiban lévő 55 százalékos többségi tulajdonrészétől. A vásárló, a londoni Kletsch and Company, és a coloradói központú Liberty Media által alkotott befektetői csoport.
Vágólapra másolva!

A cégcsoport további 20 százalék mínusz egy szavazat opciót is szerzett a cégben, a DT azonban hosszú távon is kisebbségi részvényes kíván maradni a cégekben. A vásárlás várhatóan az év közepéig zárul le.

A hat regionális kábelszolgáltatóhoz több mint 10 millió háztartás csatlakozik. A konzorcium, tervei szerint a DT MediaServices és Kabel-Serviceben lévő részesedését is megvásárolná.

Piaci elemzők szerint a társaság 9-10 milliárd márkás készpénzes bevételre számíthat a tranzakcióból, a két másik regionális kábelhálózatában lévő többségi tulajdon eladásából pedig 6 milliárd márka forgalma származott. Ugyanakkor kérdéses, hogy miért most adta el a DT részesedéseit, hiszen 2001-től mindezt adómentesen tehette volna meg - teszi hozzá a vwd gazdasági hírügynökség szerzője.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom