Több millió autóst kártérít a Ford

Vágólapra másolva!
A Ford autógyár több millió autóst kártérít az Egyesült Államokban az 1983 és 1995 között eladott Ford, Mercury és Lincoln modellek gyújtószerkezeteinek kicserélésekor felmerült költségek miatt. A panaszosok ügyvédei szerint a Fordnak 2,7 milliárd dollárjába kerülhet a kártérítés, a vállalat szerint ugyanakkor 1 milliárd dolláros összeg is azt jelentené, hogy minden autón végre kellett volna hajtani a cserét. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai Ford autógyár több millió autóst kártalanít a hibás gyújtószerkezet kicserélése kapcsán fölmerült költségek kapcsán. A Ford ajánlatát, amelynek révén öt szövetségi államban orvosolják az autósok panaszát, egy kaliforniai bíróság jóváhagyta.

A megállapodás az 1983 és 1995 között gyártott és az Egyesült Államokban eladott Ford, Mercury és Lincoln modellekre vonatkozik.

Nem világos, hogy az egyezség mennyibe is kerül a Fordnak. A panaszosok ügyvédei szerint a kicserélt szerkezetek száma alapján a megállapodás 2,7 milliárd dollárig terjedő összegbe kerülhet az Egyesült Államok második számú autógyárának. Augusztusban az autósok ügyvédei 750 millió és 1 milliárd dollár közé tették a költséget.

A Ford szóvivője erősen túlzottnak nevezte ezeket a számokat. Mint mondta, már az 1 milliárd dollár is azt jelentené, hogy minden autóban ki kellett cserélni a gyújtószerkezetet, ami felettébb valószínűtlen.

A panaszosok 22 millióra teszik az érintett gépkocsik számát.

(MTI)

Ajánlat:

Ford