Kötelező biztosítás: október 29-én jönnek ki az új tarifával

Vágólapra másolva!
A Pénzügyminisztérium által megalkotott rendelet szerint 2002-ben átlagosan, legfeljebb 4,8 százalékkal emelhető a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás díja. Az üzletágban érdekelt nyolc biztosító október 29-én hozza nyilvánosságra új tarifáit.
Vágólapra másolva!

Jóllehet 2001 januárjától lényegében szabadon versenyezhetnek egymással a biztosítók, s ugyanazon kockázat esetében eltérő díjakat is alkalmazhatnak, a túlzott díjemelés elkerülése érdekében a kormány rendeletben hatalmazta fel a pénzügyminisztert arra, hogy az átlagos díjemelés mértékét korlátozza.

Ennek értelmében a biztosítóknak az egyedi díjakat úgy kell megállapítaniuk, hogy üzletági szinten a díjemelés ne haladja meg a 4,8 százalékot. A biztosítók szerint 10,8 százalékos díjnövelés lett volna indokolt, melyet a "kárinflációnak" az átlagos fogyasztóiár-növekedéssel megegyező mértékével, néhányan pedig az üzletágból származó deficittel magyaráztak.

A szabályok szerint annak érdekében, hogy az üzembentartók a számukra legjobb konstrukciót választhassák, a biztosítóknak a különböző díjakat október 30-ig kell közzétenniük. Az üzembentartók november 30-ig dönthetik el, hogy melyik biztosító felelősségbiztosítását választják.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Kötelező 2002 - Üzleti Negyed melléklet

Ajánlat:

Mabisz

PSzÁF