Csőd szélén a Gazprom?

Vágólapra másolva!
Orosz lepértesülések szerint az ország GDP-jének 8 százalékát adó Gazprom a csőd szélén áll, mert a bankok a magas hitelállomány miatt már nem kívánnak újabb hiteleket adni az adósságcsapdába került vállalatnak. Ennek ellentmond, hogy a gázipari óriás az idei év első felében rendkívül magas eredményről számolt be.
Vágólapra másolva!

Orosz sajtóinformációk szerint a Gazprom a csőd szélén áll. Az orosz GDP 8 százalékát adó cég állítólag adósságcsapdába került, ráadásul a bankok a magas hitelállomány miatt már nem kívánnak újabb hiteleket adni a cégnek - írja az e-Broker.

A Gazprom tavalyi és idei első féléves eredményei ezt egyelőre nem támasztják alá, az orosz gázipari óriás nettó szinten - tehát a kamatfizetések után - hatalmas eredményről számolt be. Elképzelhető persze, hogy éppen olyan periódus következik, amelyben a cég cash flow-ját jelentős adósságtörlesztés terheli majd.

Szintén a Gazprom-mal kapcsolatos hír, hogy csütörtökön Putyin elnök elfogadta a külföldiek tulajdonszerzését könnyítő háromlépcsős tervet, de a 20 százalékos állami tulajdont mindenképpen fent kívánják tartani.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Gazprom

e-Broker