Növelte második negyedévi profitját a British American Tobacco

Vágólapra másolva!
A világ második legnagyobb dohányipari vállalata, a British American Tobacco (BAT)nyereségének 7,9 százalékos növekedését jelentette a második negyedévről, köszönhetően az Egyesült Államokban tapasztalt áremelkedéseknek, illetve a növekvő európai és ázsiai eladásoknak.
Vágólapra másolva!

A Lucky Strike és a Pall Mall cigarettákat gyártó BAT a második három hónapban - leszámítva az 1999-ben vásárolt Rothmans International költségeit - 287 millió fontos - 410 millió dolláros - bevételre tett szert, ami 21 millió fonttal múlja felül a tavalyi év hasonló időszakában mért bevételt - írja a Bloomberg hírügynökség..

A vállalat jelenleg Törökországban és Egyiptomban terjeszkedik, valamint tárgyalásokat folytat Kínával új gyárak beindításáról, annak érdekében, hogy a fejlett piacokon tapasztalt hanyatlást ellensúlyozza. A kínai gyárak létesítéséről szóló bejelentés ez év végére várható - közölte a BAT szóvivője.

A szóvivő ugyanakkor elmondta, hogy a gazdasági növekedés lassulásával a fogyasztók egyre kevesebb cigarettát vásárolnak, vagy áttérnek az olcsóbb márkákra. Ezt a tényt a BAT-nak sem szabad figyelmen kívül hagynia, annak ellenére, hogy a cég jelenleg különböző árfekvésű termékeket kínál.

A British American Tobacco részvényeinek értéke 2,2 százalékot esett a hétfői kereskedési napon, a papírok 547,5 penny-s árfolyamon zártak a londoni értéktőzsdén. A cég részvényeinek árfolyama egyébként mintegy 40 százalékot emelkedett az elmúlt egy év során.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

BAT