Vágólapra másolva!
Merőben új foglalkoztatáspolitikai megoldást vezet be a Siemens Németországban. A társaság szorult helyzetben lévő mobilrészlegének (ICM - Information and Communication Mobile) dolgozói - áll a szóvivői közleményben - szombattól önkéntes, fizetett "sabbatévre" mehetnek, így a vállalat számára értékes dolgozókat könnyebben megőrizhetik egy újabb fellendülési periódusig.
Vágólapra másolva!

A társaság szóvivője több hírügynökségnek elmondta, hogy a szóban forgó különös foglalkoztatáspolitikai manővert ugyan csak vészhelyzet esetére dolgozták ki, a jelenlegi - mobilkommunikációs iparban is - tapasztalható lejtmenet azonban cselekvésre késztette a vezetést.

A német óriásvállalat "Timeout" programja keretében a munka beszüntetésének idejére a dolgozók hozzájuthatnak addigi fizetésük bizonyos százalékához. Három hónapos önkéntes pihenő esetén addigi fizetésük felét, féléves szünetért annak harminc, míg egy éves szabadság során a korábban kézhez kapott javadalom ötödét kapják meg a Siemens ICM-részlegének dolgozói.

A szóvivőnő hangsúlyozta: a program nem keverendő össze a társaság egy korábbi, Sabbatical-nak nevezett ajánlatával, melyet a dolgozók privát érdeklődésük és munkájuk jobb összeegyeztethetősége érdekében vezettek be még 1997-ben.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Siemens