Tovább csökken a benzin ára

Vágólapra másolva!
Szerdától újabb 5 forinttal olcsóbb a benzin - közölte hétfőn a Mol, így az utóbbi négy hétben összesen 15 forinttal csökkentette árait az olajtársaság. A gázolaj ugyanakkor literenként 2 forinttal drágul, míg az autógáz ára nem változik.
Vágólapra másolva!

A Mol Rt. az árváltozások indokaként közölte: a piac által kielégítő mértékűnek ítélt benzinkészletek a nemzetközi jegyzésárak további csökkenését eredményezték, míg a gázolajtartalékok mennyisége a várakozásokhoz képest kedvezőtlenül alakult. Bár a forint tovább erősödött a dollárhoz képest, az árfolyam-emelkedés nem tudta ellensúlyozni a gázolaj-jegyzésárak növekedését. A társaság közleménye szerint a nemzetközi kőolaj- és kőolajtermék piacokon továbbra is hirtelen árváltozások valószínűsíthetők.

Június 20-án 0 órától egy liter 91-es ólmozatlan benzin 231,50, egy liter 91-es keverék benzin pedig 234,50 forintba kerül. A 95-ös ólmozatlan benzin literjéért 234,50, a 98-as ólmozatlanért pedig 243,50 forintot kell fizetni. A gázolaj literenkénti ára 217, az autógázé pedig 135 forint lesz.

A Mol közleménye figyelmeztet: az egyes benzinkutak árai eltérhetnek a listaáraktól.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mol